Vår historia

Grunden till föreningen var den knattefotbollsträning som Sven-Åke Larsson bedrev på söndagsmorgnarna på grusplanen vid Ljungenskolan. För att kunna vara med och spela i knatteserien behövde en förening bildas. På Sven-Åke Larssons initiativ samlades därför Lennart Andersson, Sven-Åke Larsson, Dan Sandberg, Lars Östergren och undertecknad hos Lennart Andersson den januari 1979, varvid föreningen bildades genom att styrelse utsågs och stadgar antogs. Till en början var det fotboll för knattar och gubbar som stod på programmet, men ganska snart kom det fram intresse av att bredda föreningens program till även andra sporter. Genom att Föreningens stadgar hela tiden varit de normalstadgar för idrottsföreningar som tillhandahålles av Riksidrottsförbundet har detta kunnat ske på ett smidigt sätt genom bildande av nya sektioner med en sektionsledare i spetsen Bland de idrotter som föreningen bedrivit kan nämnas badminton, basketboll, bordtennis, boule, fotboll, gymnastik och innebandy. Aktiviteter för barn och ungdomar har prioriterats. Verksamheten har huvudsakligen bedrivits på Ljungenskolan, men även andra lokaler har tidvis använts i Falsterbo och Höllviken. På ledarsidan är det frivilliga krafter framförallt i form av föräldrar och ungdomar som tagits i anspråk, som regel på helt ideell basis.

IMG_2174 - Kopia Föreningens förste ordförande blev Sven-Åke Larsson. Med energi och engagemang utvecklade han föreningen på ett synnerligen positivt sätt. Förutom de idrottsliga aktiviteterna såg Sven-Åke också till att utveckla sammanhållningen mellan de familjer som var medlemmar i LMIF t ex genom de årliga veckoslutslägren i Hästveda. Här samlades familjerna med sina barn under ganska primitiva former för att under ett par dagar tillsammans leka, idrotta, laga mat och lära känna varandra. Lägren krävde dock mycket förberedelsearbete och dog med tiden ut, då det var svårt att hitta frivilliga som var beredda att förbereda de praktiska arrangemangen kring lägren. Sven-Åke var fortfarande aktiv som tränare i LMIF bordtennissektion fram till 2016. Även andra former av motion med övernattning har förekommit. Föreningens damer har t ex i många år haft vandringar på Österlen och föreningens herrar har haft kanotutflykter. Då föreningens ledare skött sin verksamhet på ideell basis har föreningens verksamhet bara i begränsad omfattning varit inriktad på deltagande i tävlingar och arrangerande av tävlingar. Trots detta deltog olika juniorlag under många år i seriespel i fotboll och bordtennis. Även i andra grenar har tävlingsverksamhet förekommit. Framförallt i bordtennis har goda resultat uppnåtts. Än i dag bedrivs tävlingsverksamhet i bordtennis. Föreningens medlemmar har varit enskilda och familjer bosatta på Falsterbonäset. Genom att medlemsavgiften alltid varit synnerligen låg har föreningens aktiviteter varit ett billigt sätt att få motion på. Många har också utnyttjat det förmånliga alternativet att ansluta hela familjen som medlemmar. Medlemsantalet har varit som mest 700 personer, som lägst när ombyggnaden av Ljungenskolan pågick och då huvuddelen av våra aktiviteter låg i träda. På den administrativa sidan har föreningen ända fram till 2015 haft tillgång till Ingrid Andersson som kassör och styrelseledamot. Ingrid har dragit ett tungt lass med att sköta huvuddelen av föreningens administration. Då man blickar bakåt är det med glädje man kan konstatera att för många människor som bor i Ljunghusen med omnejd har föreningen kommit att spela en stor och positiv roll för att få de vuxna att under lättsamma former komma tillsammans och bedriva olika motionsaktiviteter och för barnen att utvecklas på ett positivt sätt och ta med sig motion och idrott ut i livet som en naturlig del av tillvaron. För den sittande styrelsen är det naturligt att rikta blicken framåt och med användandet av de erfarenheter som gjort fortsätta att utveckla föreningens verksamhet.

Uppdaterad: 02 OKT 2017 15:29 Skribent: Tomas Anderbjer
KLUBBENS SPONSORER:

Engelbrektsboden
Lions logga LCRH
ELHUSET I HÖLLVIKEN
annonsv20
earlyinsight PMS7460 C mn org med www
foreningsbanner_prensl_190x190

logga_alone_200x72

Få rabatt när du handlar på nätet - handla här och stöd Ljunghusens MIF!

IMG_4974 - Kopia (kopia)

Här kommer live webtv att sändas från
Tävlingar / Seriespel. Mycket nöje!

Skånes Bordtennisförbund

Svenska Bordtennisförbundet